dinsdag 4 september 2012

een redding.....

een prachtige nazomerdag, Paul werk thuis dus kan er best even een rondje fietsen en scootmobiel vanaf. Het liijkt ons heerlijk om via Dongen langs het kanaal weer terug te gaan naar Oosterhout.

Regelmatig komen we fietsers of scootmobielers tegen.... even ietsje inhouden en door maar weer, het is inderdaad prachtig, op het eerste stuk zijn de walkanten gemaaid en dat geeft

een schitterend uitzicht over het Wilhelmina kanaal, het tweede stuk staat het riet manshoog met her en der een open plek voor vissers.

Ineens zie ik een blauwe scootmobiel in het riet met daarnaast een man, bijna in het kanaal.... pfff we zetten fiets en mijn scoot aan de kant, Paul zit meteen in de berm om alles stabiel te houden, de eerste beste passanten houd ik aan om te helpen (je zou toch denken men stopt vanzelf), de wielrenner die aankomt is de derde man, ook die vraag ik vriendelijk om te helpen; ik houd zijn fiets wel vast...... het kost best moeite om scootmobiel en man(die zich staande houd aan de scoot) weer op het fietspad te hijsen,... de andere voorbijgangers fietsen gewoon door een man met een duitse herder gaat erbij staan kijken.......maar helpen... homaar. Als laatste word de man op de kant gehesen, die viel om in het riet toen hij zijn houvast kwijt was... zag Paul nog net op tijd. Dat is goed afgelopen, Meneer was met zijn wiel van het fietspad geraakt, en dat ging fout op de schuine kant.

Beetje beduusd en blij zijn we terug gereden naar O'hout, nu komt bij ons de schrik pas..............

1 opmerking:

  1. Geweldige aktie en wat een geluk dat jullie het zagen! Je moet er niet aan denken wat er gebeurd was als dat niet zo was.

    BeantwoordenVerwijderen